تبلیغات
کارگاه آشپزسازی - خمیر فوندانت

خمیر فوندانت

نویسنده :شف طیبه
تاریخ:چهارشنبه 28 دی 1390-01:52 ب.ظ

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%281%29.jpg

از اونجایی که وقتی من دنبال یه چیزی هستم باید حتما از تو بازار نابود شه... قحطی مارشملو شده بود و نمیتونستم این فوندانت  رو درست کنم. این شد که هیچ چاره ای نداشتم جز اینکه فوندانت اصلی رو درست کنم. نه اینکه سخت باشه. فقط طعم فوندانت مارشملو بهتره. چون طعم مارشملو میده.
طعم رسپی معروف فوندانتخونگی از نوع بازاریش خیلی بهتره ولی این رسپی که دارم میذارم از اون هم بهتره چونتوش خامه و شیر و کره و شکلات داره. پس مشخصه که به مرااااااااااتب خوشمزه تره وواقعیتش رو بخواید من خالی خالی هم میتونم بخورمش (نه اینکه یه وقت همچین خبطیمرتکب شم! ولی واقعا طعمش خوبه)

شیر نصف لیوان
پودر ژلاتین 2 ق غ
کرن سیرپ (شربت ذرت) 1 لیوان
کره 2 ق غ
گلیسرین 2 ق غ
اسانس وانیل بیرنگ 2 ق چ
پودر قند حدود 14 لیوان


http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%282%29.jpg

نصف لیوان شیر رو توی ظرفمیریزیم (و یا خامه مایع)

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%283%29.jpg

پودر ژلاتین رو به شیر اضافهکنید و اجازه بدید 5 دقیقه بمونه تا حل شه و پف کنه
ظرف رو یک دقیقه تویمایکروفر بذارید و هم بزنید اگه ژلاتین ذوب نشده بود باز این کار رو تکرار کنید تاکاملا ذوب شه.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%284%29.jpg

کرن سیرپ رو اضافه كنید
 کرن سیروپ تهران پیدا میشه چون این رو احسانهجون از تهران واسم فرستادن. ولی اگه نبود میشه به جاش از گلوکز استفاده کرد.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%285%29.jpg

و گلیسرین
گلیسرینباید حتما روش نوشته باشه "خوراکی" اینجا توی فروشگاههای بزرگ کنارعرقیات و اسانسها پیدا میشه و یا داروخانه.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%286%29.jpg

و وانیل و هر اسانسی كه مایلید.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%287%29.jpg

و کره (و شکلات—توضیح میدم)رو اضافه میکنیم.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%288%29.jpg

دوباره توی مایکروفر میذاریمتا ذوب شه
 حالا اجازه میدیم بمونه تاولرم شه. گرم گرم ازش استفاده نکنید.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%289%29.jpg

شکر رو آسیاب کنید (اگه کله قند رو بکوبید و بعد آسیاب کنید خیلی بهتر از شکر جواب میده) و الک کنید. سه باراین کار رو تکرار کنید تا پودر قند کاملا نرمی بدست بیاد
نصف پودر قند رو توی ظرف بزرگی بریزید و یه گودال وسطش ایجاد کنید و مایع رو توش بریزید و هم بزنید.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%2810%29.jpg

اگه از استند میکسر استفاده میکنید با "دو هوک" و سرعت پایین کار کنید.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%2811%29.jpg

یک لیوان یک لیوان پودر قنداضافه کنید و ورز بدید تا خمیری شه
اگه از استند میکسر استفادهمیکنید... نباید خمیر از هوک بیافته و باید به شکل توپ نرمی دربیاد و كف ظرف هم پودرقند داشته باشید.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%2812%29.jpg

روی یه تیکه بزرگ سلفون روبا روغن مایع چرب کنید.
روی سطح کار پودر قند بپاشیدو خمیر رو روش ورز بدید.
فوندانت هنوز هم کمی نرم خواهد بود.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%2813%29.jpg

روی سلفون قرارش بدید و دورشرو خوب بپیچید.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%2814%29.jpg

بعد توی زیپ لاک بذاریدش تامطمئن شید هوا بهش نمیرسه
اجازه میدیم یک شب استراحت کنه.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%2815%29.jpg

فرداش كیفیتش بهتر میشه واین محسوسه

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%2816%29.jpg

گلوله هایی به اندازه نارنگیاز فوندانت برمیداریم . دستمون رو با کمی گلیسرین (به اندازه یک نخود) چرب میکنیمو ورزش میدیم تا نرم و قابل فرم دادن بشه
نكات:
اگه فوندانت سفته با ورزدادن و اضافه کردن گلیسرین نرم میشه
اگه زیادی نرمه و به دستمیچسبه پودر قند بپاشید و ورز بدید تا درست شه
اگر میخواید فوندانت شكلاتیدرست كنید (مثل من كه اینبار فوندانت شكلات سفید درست كردم) كافیه در همون مرحلهای كه گفتم 180 گرم شكلات بهش اضافه كنید
شكلات شیری یا دارك و یاسفید . برای قهوه ای تر شدن فوندانت میتونید همون موقع بهش رنگ قهوه ای اضافه كنیدو یا مقداری از پودر قند رو با پودر كاكائو جایگزین كنید
اگر خارج از كشور زندگیمیكنید میتونید شیر رو با خامه جایگزین كنید
مقدار زیاد شكر و حرارتایجاد شده در زمان تهیه فوندانت باعث میشه كه لبنیات موجود در فوندانت فاسد نشه
اگر نمیخواید شیر به فوندانتاضافه كنید میتونید از آب و یا آب میوه استفاده كنید
فوندانت رو در دمای اتاق بهمدت یك ماه میتونید نگهداری كنید. برای زمان بیشتر باید فوندانت رو خوب كاور كردهو فریز كنید. برای استفاده مجدد از شب قبل فوندانت رو از فریزر خارج كرده و بعدمجددا ورز بدید و از مایكروفر استفاده نكنید
شكلات معمولا باعث سفت ترشدن فوندانت میشه پس به میزان بیشتری گلیسرین نیاز خواهید داشت
رنگهای ژلی دارای گلیسرینهستند پس اضافه كردن رنگ ممكنه فوندانت رو نرمتر كنه پس از میزان كمتری گلیسرینبرای ورز دادن استفاده كنید
برای راحتی كار رنگ رو قبل ازاضافه كردن پودر قند به فوندانت اضافه كنید. در غیر این صورت میزان ورز دادن بیشترخواهد بود
میتونید از اسانسهای مختلفاستفاده كنید
لطفا در نظر داشته باشید كهشرایط مختلف از جمله جنس پودر قند و رطوبت هوا و حرارت دستهاتون میتونه روی كیفیتو میزان سفتی و شلی فوندانت تاثیر داشته باشه. تاكید میكنم كه میزان شیر و كره وكرن سیروپ و گلیسرین و ژلاتین رو با دقت و وسواس زیادی اندازه گیری كنید.
در صورت در دست نداشتن كرنسیروپ یا گلوكز میتونید از این رسپی  استفاده كنید. در صورت در دست نداشتن هیچ كدوماز مواد از این رسپی  استفاده كنید.

http://cheftayebeh.persiangig.com/image/fondant/fondant%20%2817%29.jpg

این فوندانت مزه شكلات و شیرو كره توش مشخص بود و به خاطر اضافه كردن اسانس بادام تلخ مزه و عطر بادامی داشت كه بسیار بسیار خوشمزه بود. نرمی و لطافت فوندانت كاملا مطلوب بود فقط من چون تنهایكبار شكر رو آسیاب كردم (نوزادم از صدای آسیاب به شدت میترسه) مقدار بسیار كمی زبری احساس میكردم بجز این مورد میشه گفت كاملا از كیفیتش راضی بودم. امیدوارم دردرست كردن فوندانت موفق باشید و شاهد كارهای زیبایی ازتون باشیم (برای درست كردن گلها یا مجسمه ها میشه از همین فوندانت استفاده كرد اما "مادلینگ چاكلت"بهتر جواب میده كه اگه عمری باقی بود در آینده آموزش خواهم داد)

رسپی از Michele Foster